Uncategorized

Openbaar vervoer geen optie? Lease een auto!

Leasen begint steeds populairder te worden. In de tijd van de coronacrisis zoeken steeds meer mensen die met het openbaar vervoer reizen naar een veilige oplossing om zo min mogelijk in contact te komen met andere. In het openbaar vervoer is dit lastig.  Als je werkgever bijvoorbeeld verwacht dat je naar het werk komt, maar je wil dit niet via het openbaar vervoer doen, zoek je naar alternatieve oplossingen. Vandaar dat steeds meer mensen overwegen een auto aan te schaffen of te leasen. Maar wat is nou eigenlijk de verstandigste keuze? Een auto kopen of leasen? Een auto kopen is een dure aankoop en een grote aanslag op je portemonnee. Indien je hiervoor gespaard hebt is dit natuurlijk een goede keuze. Maar wat als je op korte termijn een auto nodig hebt? In deze blog lees je welke lease opties er allemaal zijn.  

Welke leaseopties heb ik? 

Er zijn twee bekende vormen voor het leasen van auto’s. Ten eerste is er ‘operational lease’ ook wel ‘shortlease’ genoemd. Gemak is een belangrijke drijfveer bij deze vorm van leasen. Het gaat hierbij om het leasen van een kortere periode van een auto. Er zijn verschillende shortlease aanbiedingen die passen bij jouw budget, wensen en behoeften om de juiste keuze te maken. Wat belangrijk is om te weten, is dat de je geen eigenaar wordt van de auto die je gaat leasen. Je betaalt een vast bedrag per maand en bent ook verantwoordelijk voor de benzine. De rest regelt het bedrijf waar je het leasecontract hebt afgesloten.  

Bij financial lease gaat het om het leasen van een auto voor een langere periode. Het voordeel hier is dat de auto in termijnen wordt afbetaald. Nadat er een maandelijks bedrag is afgesproken met de leasemaatschappij en het leasetermijn volledig is betaald ben jij de volledige eigenaar van de auto. Bij financial lease ben je echter wel verantwoordelijk voor de belastingen, verzekeringen en onderhoudskosten. 

Welke leaseauto past bij mij? 

Oke, je weet nu welke opties er zijn. Nu kun je beslissen welke vorm van leasen het beste bij jouw omstandigheden pastNu is het zaak een juiste auto te kiezen. Moet het een zuinige auto zijn? Of een auto wat laag in de maandelijkse kosten zit? Elektrisch of brandstof? Neem een voorbeeld aan de Nissan Shortlease. Met de Nissan Shortlease heb je de mogelijkheid in de nieuwste Nissan auto’s te rijden voor relatief lage maandelijkse kosten.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *