Uncategorized

Auto verzekeren

Wanneer je een auto koopt ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Hierdoor ben je voor verschillende dingen verzekerd. Je hoopt natuurlijk nooit een ongeluk te krijgen, maar iedereen weet dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Door je autoverzekering ben je voor veel mogelijke kosten verzekerd. In dit artikel vertel ik je hier meer over.

Pakketten

Zoals ik al zei is het verplicht om je auto te verzekeren. Wettelijk ben je verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Met dit pakket ben je eigenlijk alleen verzekerd voor schade bij andere en heb je recht op hulp bij eigen schade. Dit pakket wordt meestal gekozen door mensen met een oudere auto die niet zo veel meer waard is. Hiermee worden de meeste auto’s die ouder dan 12 jaar zijn bedoeld.

Je kan dit pakket natuurlijk ook upgraden wanneer je een duurdere auto hebt. Je kan namelijk ook kiezen voor een beperkt casco verzekering. Hiermee ben je ook nog verzekerd voor:

  • Brand & explosie
  • Inbraak & diefstal
  • Schade door ’t weer
  • Ruitschade

Ten slotte kan je ook nog een allrisk verzekering afsluiten, hierbij worden kosten voor aanrijding en vandalisme ook vergoed.

De kosten

De kosten van een autoverzekering verschillen enorm per auto, bestuurder en pakket. Het is altijd handig om autoverzekeringen te vergelijken. Door al je gegevens in te vullen op een vergelijkingssite kun je eenvoudig een overzicht krijgen van alle autoverzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Zo weet je zeker dat je nooit te veel zult betalen voor je autoverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *